Trouble embedding YouTube videos

Discuss technical problems and features here
User avatar
Chmury
Green Belt
Posts: 411
Joined: Sat Oct 31, 2015 9:43 am
Languages: English (N)
Castellano (Adv)
German (Int)
Dutch (Int)
Language Log: viewtopic.php?f=15&t=1516
x 1072

Trouble embedding YouTube videos

Postby Chmury » Sun Jan 28, 2024 11:23 pm

Morning folks, I'm just having trouble embedding videos into my language log. I know that you only include the string of numbers and letters following the equals sign, but when I preview the post and press play on the video, an "error occurred" message comes up. Wondering if it's just me or the videos I've been trying, or if other people are experiencing this too?

Cheers,
Chmury

As an example:

0 x
Hindernisse und Schwierigkeiten sind Stufen, auf denen wir in die Höhe steigen

User avatar
lavengro
Blue Belt
Posts: 729
Joined: Wed May 24, 2017 1:39 am
Location: Hiding in Vancouver. Tell no one.
Languages: Taking a siesta from this site for the rest of 2024.
x 2012

Re: Trouble embedding YouTube videos

Postby lavengro » Mon Jan 29, 2024 2:39 pm

Hi Chmury,

I am not experiencing any difficulties, either in preview mode or after posting.
0 x
This signature space now dedicated to Vancouver's best - but least known - two person female power rock band:
https://www.youtube.com/watch?v=7Av4S6u83a0, , [warning: wildly improper use of hammer https://www.youtube.com/watch?v=l_VZxw1ZjvMc

User avatar
Iversen
Black Belt - 4th Dan
Posts: 4874
Joined: Sun Jul 19, 2015 7:36 pm
Location: Denmark
Languages: Monolingual travels in Danish, English, German, Dutch, Swedish, French, Portuguese, Spanish, Catalan, Italian, Romanian and (part time) Esperanto
Ahem, not yet: Norwegian, Afrikaans, Platt, Scots, Russian, Serbian, Bulgarian, Albanian, Greek, Latin, Irish, Indonesian and a few more...
Language Log: viewtopic.php?f=15&t=1027
x 15377

Re: Trouble embedding YouTube videos

Postby Iversen » Mon Jan 29, 2024 3:49 pm

I have looked at the reference code i Chmury's post above: wt6s21MtwDGRFqhQ. This is a surprisingly long code - for instance the code of one of the links in the Arguelles thread looks like this: oRbVBcBZ6-Y. And the code of a video about a supersized Pteranodon which I watched recently looks like this: mvk3RBGXxic. I don't know why Lavengro doesn't have problems seeing Chmury's video, but I tried to put the long code directly in the commandline of Youtube, and as expected it didn't work. So the question is where it comes from.

Could it be that from youtu.be? It would then be another code, but I tried to clip a code from a youtu.be link and insert it into Youtube's command line and ghat worked. But maybe it doesn't work the other way round, i.e. if you use Youtu.be while establishing the link - ah dunno. Anyway, the key to the solution must be to get a more detailed report from Chmury about how the code is obtained - and maybe also what title of the intended video was. Right now I just see a black rectangle with an non-functioning arrow in the middle.
3 x

User avatar
lavengro
Blue Belt
Posts: 729
Joined: Wed May 24, 2017 1:39 am
Location: Hiding in Vancouver. Tell no one.
Languages: Taking a siesta from this site for the rest of 2024.
x 2012

Re: Trouble embedding YouTube videos

Postby lavengro » Mon Jan 29, 2024 3:57 pm

Iversen wrote:.... I don't know why Lavengro doesn't have problems seeing Chmury's video, but I tried to put the long code directly in the commandline of Youtube, and as expected it didn't work. ....


For clarity, I do have problems seeing Chmury's video. I intended in my comment to indicate that I was not experiencing difficulties myself in creating posts with a functioning embedded Youtube video.
1 x
This signature space now dedicated to Vancouver's best - but least known - two person female power rock band:
https://www.youtube.com/watch?v=7Av4S6u83a0, , [warning: wildly improper use of hammer https://www.youtube.com/watch?v=l_VZxw1ZjvMc

User avatar
tastyonions
Black Belt - 1st Dan
Posts: 1624
Joined: Sat Jul 18, 2015 5:39 pm
Location: Dallas, TX
Languages: EN (N), FR, ES, DE, IT, PT, NL, EL
x 4101

Re: Trouble embedding YouTube videos

Postby tastyonions » Mon Jan 29, 2024 4:54 pm

If I try to use that video id in a YouTube url, I get a "no longer available" message: https://www.youtube.com/watch?v=wt6s21MtwDG
1 x

User avatar
tastyonions
Black Belt - 1st Dan
Posts: 1624
Joined: Sat Jul 18, 2015 5:39 pm
Location: Dallas, TX
Languages: EN (N), FR, ES, DE, IT, PT, NL, EL
x 4101

Re: Trouble embedding YouTube videos

Postby tastyonions » Mon Jan 29, 2024 4:59 pm

Chmury, if you're looking at one of YouTube's generated "youtu.be" share links, you need to use the characters between the third "/" and the "?", not the longer string of characters at the end of the url. For example if your youtu.be url is...

"https://youtu.be/ZJO4_5YPTMM?si=5H-SoWYVbXvoC8tU"

...then the string to use to paste it on this board is "ZJO4_5YPTMM" and not "5H-SoWYVbXvoC8tU."
6 x

User avatar
Chmury
Green Belt
Posts: 411
Joined: Sat Oct 31, 2015 9:43 am
Languages: English (N)
Castellano (Adv)
German (Int)
Dutch (Int)
Language Log: viewtopic.php?f=15&t=1516
x 1072

Re: Trouble embedding YouTube videos

Postby Chmury » Fri Feb 02, 2024 3:30 am

tastyonions wrote:Chmury, if you're looking at one of YouTube's generated "youtu.be" share links, you need to use the characters between the third "/" and the "?", not the longer string of characters at the end of the url. For example if your youtu.be url is...

"https://youtu.be/ZJO4_5YPTMM?si=5H-SoWYVbXvoC8tU"

...then the string to use to paste it on this board is "ZJO4_5YPTMM" and not "5H-SoWYVbXvoC8tU."



You've solved it Tastyonions! I didn't realise that was the case when using those .be share links. Thanks heaps.
3 x
Hindernisse und Schwierigkeiten sind Stufen, auf denen wir in die Höhe steigen


Return to “Technical Support and Feature Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests